home » cd catalogue » Exploding Customer - Tampere Jazz Happening » Arild R. Andersen, AftenPosten

Exploding Customer - At Tampere Jazz Happening

Arild R. Andersen, AftenPosten

Den forrige utgivelsen til Exploding Customer var tatt opp live i Stockholm, mens "Live At Tampere Jazz Happening" rommer opptak fra den finske Tampere-festivalen, gjort i fjor høst. Kvartetten er usedvanlig god på kombinasjonen frydefull blås og sår undertone, ikke ulik den man kan høre i klezmermusikken.
Alt- og tenorsaksofonisten Martin Küchen er anfører og komponist for bandet, og han påberoper seg ikke noen svenske tradisjoner. Küchen og trompetist Tomas Hallonsten kan minne om tospannet John Zorn og Dave Douglas, slik dette kan fremstå i Acoustic Masada. Exploding Customer har imidlertid en egen sjel og en glødende soulvilje.
Åpningssporet "Mr BP (D)" syder av sirkus, og rytmeseksjonen Kjell Nordeson og Benjamin Quigley spiller med jubel i anslagene. "A Broken Glass" og "Quoting Frippe: (What's The Name Of The Bass Player?)" er også med på denne utgivelsen, og versjonene demonstrerer bandets evne til å ommøblere låter og gi interiør ny spenst. Svenskene konfronterer hardbop med frijazz og opphever vikeplikten.
"Live At Tampere Jazz Happening" er rik på uvøren eleganse. Det er denne type opplevelser man drar på festival for å søke.