home » dl series (download-only) » Michel Lambert - Unclouded Day » Arild R. Andersen, AftenPosten

Michel Lambert - Unclouded Day

Arild R. Andersen, AftenPosten

Den canadiske trommeslageren og komponisten Michel Lambert gikk i lære hos David Liebman og Misha Mengelberg, og har spilt med en rekke betydelige musikere.

Det er kjemien som stemmer ualminnelig bra på dette albumet. Kvartetten bak "Unclouded Day" spiller god, gammeldags frijazz, og gjør det med en vri som har erfaring og utforskertrang som forutsetninger.

Fiolinist Mat Maneri, gitarist Raoul Björkenheim og vokalist Jeannette Lambert følger et ujålete og energiladet spor som kan følges tilbake til 70-tallet.

Åpent. Björkenheim og Maneri plukker rock og lader buketten med fuzz og feedback, mens Jeannette Lamberts bidrag på tre spor trekker i retning av Patty Waters og folklore. Michel Lambert sløser ikke med slagene. Han har øre for helhet og fellesskap, og underbygger den gode nerven i musikken. Det er godt å høre musikere som holder seg til et område de kjenner godt og er ambisiøse på vegne av faget sitt. "Unclouded Day" leter opp mange forskjellig uttrykk og lar åpenhet være retningsgivende for det musikalske resultatet.


Order our CDs directly using


we accept payment by following cards

To download our releases
or get both CDs + files,
visit our digital store at