Heinz Geisser & Guerino Mazzola - Live at Airegin

Henrik Kaldahl, Jazznet

Optagelser med pianisten Heinz Geisser og trommeslageren Guerino Mazzola i front, fanget live på Jazz Club Airegin i Yokohama, Japan den 10. oktober 2004.

Pladen indeholder 2 numre, hvor det første er en duo optræden med Geisser og Mazzola "The Skyliner" som er et 34½ minut langt nummer med enestående spil af de to musikere, et nummer der er helt oppe i den absolutte superliga med sine free jazzede harmonier.

På det andet og sidste nummer er Geisser og Mazzola blevet suppleret, med 2 musikere nemlig guitaristen Takayuki Kato og vokalisten Yuki Saga.
Dette nummer som de har valgt at kalde "Nu" er MEGET anderledes end det første. Her bliver der nemlig spillet advandtgardistisk med vokal af Saga, til tider skrigende og manisk. Et nummer som nok ikke vil falde i alles smag og som kræver noget mere af lytteren. Som sagt er det to meget forskellige numre man som lytter bliver udsat for.

Det første nummer virker en del mere struktureret og kontrolleret end det er tilfældet med det andet hvor det lyder som om musikerne har fået fuldstændig frie hænder til at gøre hvad de har lyst til. Jeg kan helt klart bedst lide det første nummer "The Skyliner" fremfor nummeret "Nu" med den hidsige, skærende vokal som efter min mening godt kan virke lidt irriterende og belastende at lytte til.

Alt i alt er denne plade vel det man kan kalde alsidig affære med stor variation, med noget for enhver smag.