Luther Thomas & Rune Larsen - Busking in Christiania

Henrik Kaldahl, Jazznet

Forrygende koncertoptagelse med en duo bestående af Luther Thomas på altsaxofon og Rune Larsen på accordion. Optaget udendørs i sommeren 2001 på Christania i København, er dette virkelig en livekoncert med ekstra tryk på ordet LIVE.

Her kan man høre hunde der gøer, ambulanceudrykning, vind i mikrofonerne og til tider en knap så god lydkvalitet. Men alle disse ting er alle med til at gøre denne optagelse utrolig intim og nærværende.

Luther Thomas og Rune Larsen giver sig i kast med klassiske be-bop standards som "Blue Monk", "Summertime", "Autumn leaves", "Round midnight" og "On green dolphin street" bare for at nævne nogen af dem. Alle numrene bliver spillet med en overbevisende nerve, lethed og intensitet at man ikke et sekund er i tvivl om at Thomas og Larsen har hygget sig gevaldigt under disse optagelser.

Skal jeg finde et ord der beskriver denne download-only udgivelse bedst må det være : HYGGE, for det er lige hvad den er. Det er en udsøgt fornøjelse at lytte til denne udgivelse og man kan simpelthen ikke andet end blive i godt humør. Indrømmet der er ikke meget nytænkning at finde her, men når musikken bliver aflevert som det er tilfældet her er det helt okay, ja faktisk er det mere end okay. Den dag i sommeren 2001, blev der afholdt en mageløs koncert på et af de mest udskældte steder i Danmark og ren magi opstod.

Denne her udgivelse er helt fantastisk og jeg kan ikke andet end at give den min mest positive anbefaling med på vejen. Endnu engang er jeg nød til at klappe i mine små hænder og sige : AYLER RECORDS STYRER.


Order our CDs directly using


we accept payment by following cards

To download our releases
or get both CDs + files,
visit our digital store at